Hot Stone Massage

Hot stone massage met warme lava stenen.

Hot stone massage met warme lava stenen.

Een hot stone massage is vandaag de dag behoorlijk in trek. Deze populaire massagetechniek voor zowel mannen als vrouwen bestaat al eeuwen. De Grieken en Romeinen masseerden elkaar in hun badhuizen reeds met verwarmde stenen. De stenen die doorgaans gebruikt worden, zijn afgeronde, vulkanische basaltstenen die op het lichaam worden gelegd bij een temperatuur van 45-55°C.

Ze worden op specifieke plaatsen gelegd, meestal op de rug, bovenbuik, maar ook benen, armen en onderbuik behoren tot de mogelijkheden. De warmte zorgt voor een aangename ontspanning. Vervolgens wordt het lichaam ingesmeerd met olie zodat de stenen goed glijden over de huid. Daarna volgt een massage die voornamelijk bestaat uit lange, rustige en cirkelvormige bewegingen. Meestal wordt afgewisseld tussen masseren met en zonder stenen. De stenen worden ook rondgedraaid, tegen elkaar aan getikt, er wordt op getrommeld, enz.

Door het combineren van massage, olie en warmte zorgt men voor een gevoel van ontspanning. Heel wat therapeutische eigenschappen worden toegeschreven aan deze vorm van massage.

Heilzame effecten van een hot stone massage

  • bereiken van dieper liggende spieren
  • ontgiftende werking
  • opheffen van blokkades in spierweefsel
  • afvalstoffen afvoeren
  • stimuleren van bloed- en lymfestromen
  • betere doorbloeding
  • afweersysteem stimuleren

Het zou ook helpen tegen allerlei vormen van pijn (spierpijn, gewrichtspijn, zenuwpijn…), slapeloosheid, depressie, noem maar op. Een ware weldaad voor lichaam en geest.

Wetenschappelijke erkenning

Geen enkel van die beweringen wordt evenwel ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. Het enige dat met zekerheid kan worden gezegd is dat een dergelijke massage ontspannend werkt en gewoon leuk is. Mensen met diabetes, met hart- en vaatziekten of met een verhoogde bloeddruk en zwangere vrouwen vragen het best eerst advies aan hun behandelend arts. Een Hot Stone massage wordt wel afgeraden bij besmettelijke huidziekten, psoriasis, een verwonde huid, koorts en bij gevaar van trombose.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *