Tandarts in Kortrijk – Gevoelige tanden

Tandarts in Kortrijk

Tandarts in Kortrijk over gevoelige tanden

Deze keer hebben we een tandarts in Kortrijk aan de tand gevoeld over… gevoelige tanden. Voor sommigen een pijnlijk onderwerp, maar voor deze professional een alledaags fenomeen. Zij vertelt er ons meer over.

Hoofdoorzaak van tandgevoeligheid

Meestal zijn blootliggende tandhalzen de boosdoener als het gaat om gevoelige tanden. Het glazuur beschermt dan niet langer het gevoelige gedeelte van de tanden, namelijk het tandbeen, ook wel dentine genoemd.

Hoe ontstaan blootliggende tandhalzen?

De tandhalzen kunnen bloot komen te liggen door diverse oorzaken.

  • tandvleesontsteking
  • te hard poetsen
  • verkeerde manier van poetsen
  • overbelasting van het gebit
  • leeftijd

Hoe komt de gevoeligheid tot uiting?

Gevoelige tanden

Gevoelige tanden door ontblote tandhals

Bij het nuttigen van zoete, zure, koude of warme voedingsmiddelen kan er overgevoeligheid optreden. Dan word je korte, intense pijnscheuten gewaar. Ook bij het poetsen van de tanden kan er sprake zijn van gevoeligheid. Deze kan, afhankelijk van de oorzaak, spontaan weer verdwijnen.

Oplossing voor gevoelige tanden

Zelf kunt u de gevoeligheid van de tandhalzen reduceren door een tandpasta of -gel te gebruiken tegen gevoelige tanden. Spoelen met een fluoride spoelmiddel kan een nuttige aanvulling zijn op de tandpasta.

Contacteer een tandarts in Kortrijk

Als de gevoeligheid niet zou verminderen, verdwijnen en als deze misschien zelfs erger wordt, dan kan er iets anders aan de hand zijn. Overleg dit tijdig met uw specialist.

Welke tandarts in Kortrijk van wacht is, kan via de officiële website van Kortrijk teruggevonden worden. Klik hier om deze te bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Relevante tandarts informatie

Hoeveel kost een tandartsbezoek?

Hoeveel kost een tandarts?

Hoeveel kost een tandarts?

De opmars van (esthetische) tandheelkunde is niet meer te stuiten. Alsmaar minder mensen nemen genoegen met de tanden die ze van moeder natuur gekregen hebben en laten hun gebit verfraaien. Heb je je ooit al eens afgevraagd hoeveel een bezoek bij de tandarts nu eigenlijk kost? Ehm… ok, misschien niet, maar toch is dit interessant om te weten voor een toekomstige visite.

Voor jullie gemak heb ik de vaak voorkomende handelingen in een overzicht gegoten. Je vindt hier de honoraria van de tandartsen terug zodat je hiermee rekening kan houden als je nog eens een check-up bij de tandarts gepland hebt.

Vergeet je portemonnee niet!

Lees verder