Tandarts in Roeselare – mondhygiëne

Tandarts in Roeselare over mondhygiëne

Tandarts in Roeselare over mondhygiëne

Het belang van mondhygiëne wordt door onze tandarts in Roeselare kort voorgesteld. We hebben het in dit artikel over wat mondhygiëne nu precies omvat, wat de patiënt kan doen om deze te verbeteren, en wat uw tandarts in de buurt er aan kan doen.

Wat verstaan we onder mondhygiëne?

Mondhygiëne omvat alles wat de gezondheid van het gebit waarborgt. Het is een onderdeel van de tandzorg waar we zelf veel kunnen aan doen. Meer concreet spreken we dan over:

Al deze zaken zijn behoorlijk vanzelfsprekend. Echter preventie heeft wat uitleg nodig. Met preventie, bedoelen we het voorkomen van problemen, door overmatige consumptie van bijvoorbeeld te zure voedingsmiddelen. Preventie kan ook het behandelen van tandenknarsen zijn, echter dit heeft dan weer niks met hygiëne te maken.

Ondanks een goede hygiëne van het gebit, kunt u toch problemen met uw gebit krijgen. Het is daarom van primordiaal belang om regelmatig een controlebezoek bij uw tandarts uit te voeren. De tandarts kan eventuele problemen vroegtijdig opsporen. Hij geeft u daarnaast ook advies over hoe u persoonlijk beter voor uw tanden kunt zorgen.

Hoe is het gesteld met de tandhygiëne in Roeselare?

Dit valt al bij al goed mee. Wat achter vaak vergeten wordt, is dat niet alleen de tanden goed verzorgd moeten worden. Ook het tandvlees en de tong mogen niet vergeten worden. Door het schrapen en poetsen van de tong, voorkom je bijvoorbeeld een slechte adem.

Het tandvlees wordt verzorgd door te flossen en te poetsen op een correcte manier. Te hard poetsen bijvoorbeeld, is niet goed. Hierdoor kan het tandvlees optrekken en komen de tandhalzen bloot te liggen. Dit zorgt voor gevoelige tanden.

Gezond tandvlees heeft een roze kleur en bloedt niet bij een correcte poetsbeurt. Ontstoken tandvlees ziet vaak donkerrood en is meestal opgezwollen. Uw tandarts kan u hiermee verder helpen.

Wat kan de tandarts doen om de tandhygiëne te bevorderen?

Als tandarts in Roeselare geef ik meestal het advies om de bovenstaande lijst af te lopen en alle stappen te voltooien. Flossen en stoken verwijdert voedingsresten en ophopingen van tussen de tanden, vervolgens worden de tanden gepoetst, alsook de tong. Tot slot kan er gespoeld worden.

Onze functie bestaat op het vlak van mondhygiëne dus voornamelijk uit het geven van advies en voorlichting. Zijn er toch zaken die niet optimaal blijken te gebeuren, dan merken we dit op en sturen we bij.

Contacteer een Tandarts in Roeselare

Wie een betrouwbare tandarts zoekt in de buurt van Roeselare, vindt op deze pagina contactinformatie naar een aantal relevante, aanbevolen tandartsen.

Een tandarts in Roeselare die van wacht is, kan op de officiële website van Roeselare teruggevonden worden. Klik hier om deze website te bezoeken.

1 gedachte op “Tandarts in Roeselare – mondhygiëne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Relevante tandarts informatie

Hoeveel kost een tandartsbezoek?

Hoeveel kost een tandarts?

Hoeveel kost een tandarts?

De opmars van (esthetische) tandheelkunde is niet meer te stuiten. Alsmaar minder mensen nemen genoegen met de tanden die ze van moeder natuur gekregen hebben en laten hun gebit verfraaien. Heb je je ooit al eens afgevraagd hoeveel een bezoek bij de tandarts nu eigenlijk kost? Ehm… ok, misschien niet, maar toch is dit interessant om te weten voor een toekomstige visite.

Voor jullie gemak heb ik de vaak voorkomende handelingen in een overzicht gegoten. Je vindt hier de honoraria van de tandartsen terug zodat je hiermee rekening kan houden als je nog eens een check-up bij de tandarts gepland hebt.

Vergeet je portemonnee niet!

Lees verder